|
УРОК 15 – LECIONO 15Kiel konservi legomojn en hejmaj kondiĉoj Firmao "Hermann Forster" (Svislando) konstruis kameron, en kiu oni povas dum longa tempo konservi freŝajn legomojn kaj fruktojn. Laŭ sia ekstera [1] aspekto, la kamero memorigas hejman malvarmigilon, tamen la humideco de la aero en ĝi estas 90-procenta, sed ne 30-60-procenta, kiel en la malvarmigilo. Dank' al la alta humideco la legomoj kaj fruktoj ne perdas freŝecon. Vinberojn, pirojn, oranĝojn kaj multajn legomojn en tia kamero oni povas konservi dum kelkaj monatoj, sed pomojn kaj terpomojn – dum duonjaro. La kamero estas taŭga ankaŭ [2] por daŭra konservado de vinoj kaj trinkaĵoj. La artikolo pri tiu ĉi novaĵo finiĝas per jenaj vortoj: "Tiu ujo [4] estas tre oportuna por hejma uzado". Комментарии – Komentoj1. Предлог ekster – вне: ekstertera – внеземной, ekstertempa – вневременной, ekstera – внешний. 2. Наречие ankaŭ – также. 3. Частица jen – вот (jena – следующий): Jen tiel funkcias tiu ĉi aparato. – Вот так работает этот прибор. Tiu ĉi aparato funkcias jene. – Этот прибор работает следующим образом. 4. Суффикс -uj- означает: а) вместилище: monujo – кошелек, skribilujo – пенал, bakujo – печь, духовка; б) страну, в которой проживает преимущественно одна нация: Francujo – Франция; в) плодовое дерево: pomujo – яблоня, pirujo – грушевое дерево. Слова – VortojLegomo – овощ, hejma – домашний, бытовой, Svislando – Швейцария, freŝa – свежий, aspekto – вид, внешность, memori – помнить, perdi – терять, bero – ягода (vinberoj – виноград), piro – груша , oranĝo – апельсин, monato – месяц, pomo – яблоко (terpomoj – картофель), trinki – пить, fini – кончить, vorto – слово, oportuna – удобный.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Site
Created by KenDrive - ©
2005 KDiA Corporation,
Inc. Все права защищены. Сайт оптимизирован под разрешение 1024x768 |